Gastouder zijn voor Europa Kinderhulp is mijn 2e "hobby".

Deze doe ik niet alleen maar samen met mijn lieve vriendin Isolde. Samen met een groot aantal andere vrijwilligers openen wij sinds 2012 drie weken per jaar onze deuren voor een kind die het thuis niet gemakkelijk heeft. In die drie weken geven wij al onze liefde en wijsheid aan dit kind om ze een fijne vakantie te geven, weg van alle narigheid van thuis. Wat die narigheid is weten wij niet en we vragen er ook niet naar. Af en toe praten ze erover en dan we geven een luisterend oor een schouder om op te huilen en liefde om alles even te vergeten. Af en toe zie je hun gezichtjes en zie je dat ze even weer kind zijn en dat is voor ons onbetaalbaar en ook al zeggen ze geen dank je wel als ze weer naar huis gaan, je weet dat ze een leuke tijd hebben gehad en daar doen wij het voor.

Wij zijn hiermee begonnen omdat we een goed doel zochten om te steunen. Maar ik wilde wel de zekerheid hebben dat elke euro die wij gaven ook goed besteed zou worden. Europa Kinderhulp draait alleen op giften en sponsoren er is geen subsidie, de hele organisatie draait op vrijwilligers en in deze tijd is dat een applausje waard. Lees meer over deze geweldige organisatie door op de rode knop hierboven te klikken.

Ons eerste gastkind was Jaqueline, een klein meisje uit Oostenrijk van net 11 jaar. Ik kan nog geen foto's plaatsen i.v.m. de privacy, ik moet eerst haar ouders om toestemming vragen. Jacky is bij ons van een klein stil opdondertje van 11 uitgegroeid tot een mooie lange meid van 15. Ze is vier jaar lang bij ons vakantie komen vieren en in die 4 jaar hebben we een (h)echte band met haar gekregen. We hebben heel veel gezwommen en met Phantom gelopen. Al vind ze het lopen of fietsen hier in Nederland erg vermoeiend t.o.v. in de bergen lopen. Het is hier te vlak klaagt ze dan en dat ze zere voeten heeft met als resultaat dat ze zich bij mij op de rug kreeg om haar te dragen, die slimme slijmjurk :) Doordat de NS de reis van Schiphol naar Deventer niet meer sponsorde heb ik door sponsoring van mijn baas bij Minivalve een busje gehuurd. Samen met nog een vrijwilliger hadden we 2 busjes om de kids van Schiphol naar Deventer te brengen waar ze verenigd werden met hun gastouders. Dit deed de organisatie omdat het op Schiphol veel te druk is voor alle kinderen en gastouders. Deze reis gaf mij de ook de gelegenheid om Jacky als eerste op Schiphol te mogen begroeten en samen onderweg van Deventer naar Oldenzaal hadden we met z'n tweetjes de grootste lol. Ze kreeg het ook altijd weer voor elkaar om bij de Mac te eten hoe erg ik mijn best ook deed om dat niet te doen ( nou ja klein een beetje dan.. ) omdat Isolde dan thuis zat te wachten met eten. Want het eten hier in Nederland vind ze maar raar, elke dag aardappels en groente dat kennen ze in Oostenrijk volgens haar niet, als het aan haar lag aten we elke dag zelfgemaakte pizza of McDonald's.  

Jammer genoeg kan ze volgend jaar niet meer meekomen via Europa Kinderhulp want ze is 15 en dat is de leeftijdsgrens van de organisatie. We hebben dit jaar dan ook extra lang en hard geknuffeld voor ze op Schiphol door de douane ging. We hebben geen definitief afscheid genomen want via Facebook en WhatsApp hebben we nog regelmatig contact met haar en we hebben beloofd haar een keer te komen opzoeken in Oostenrijk. 

Dit jaar hebben we een stapelbed gekocht om nog een kind uit te kunnen nodigen die als het klikt volgend jaar weer komt tot ze ook 15 is. Dit hebben we gedaan omdat Jacky voor het laatst was en Europa Kinderhulp te weinig gastouders had dit jaar om alle kinderen op te vangen. Larissa is de naam van onze 2e gastkind en is hier in de vakantie 10 geworden. Ze heeft een geweldige tijd hier gehad samen met Jacky. We hopen dat we met haar net zo'n band kunnen opbouwen als dat we met Jacky hebben. Dit jaar ging super goed en we hebben haar dan ook uitgenodigd om volgend jaar weer te komen.  

 

Europa Kinderhulp zit echt verlegen om vakantie ouders, mocht je na dit lezen meer willen weten kijk dan echt even op hun site en hopelijk melden zich meer mensen aan zodat er volgend jaar meer kinderen naar nederland kunnen komen. Doe het niet voor mij maar voor jezelf en voor de kids.

 

To be continued...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.