Als verzamelaar wordt het steeds lastiger om aan nieuwe pennen te komen. Op de beurzen van tegenwoordig vind je niet meer zoveel pennen zoals dat 10 of 20 jaar geleden was. Toen kwam je met een grote tas vol thuis, nu ben je al blij als een hand vol hebt. 

 

Gelukkig voor de verzamelaars zijn er nog bedrijven die zo aardig zijn om je een pen toe te sturen als je hun een briefje doet. Zo kreeg ik laats van UMA in Duitsland nog een doos toegestuurd ik hoefde alleen maar de verzendkosten te betalen en dat had ik er graag voor over want de doos woog 2 kilo en zat vol met nieuwe pennen. Ook van Senator in Borne heb ik een doos in ontvangst mogen nemen daar was ik ook heel blij mee.

 

Maar het mooiste tot nu toe is mijn trip naar Premo in Almelo.

Daar werd ik ontvangen door Maurice ( hopelijk goed gespeld ) die me erg enthousiast meenam naar een verzamelmagazijn en daar een paar samplekits voor me klaar legde. Alsof ik daar al niet blij genoeg van werd nam hij me vervolgens mee op een tour door het magazijn. Daar nam hij nog een paar doosjes voor me mee. Ik kon mijn geluk niet op met 6 Maxema sample kits en ook nog een tray pennen van hun huismerk peekay. Als klapper kreeg ik ook nog een rondleiding door de rest van de fabriek en kon ik zien hoe de pennen e.d. bedrukt werden, wat ik als ex offset drukker echt geweldig vond. 

Bij deze wil ik Maurice en heel Premo heel erg bedanken voor deze ervaring en ik hoop dat ik nog eens langs mag komen.