Waarom pennen hoor ik iedereen vragen,

 

nou vooral de diversiteit vind ik leuk. Een standaard BIC pen kent iedereen en heeft ook iedereen wel eens gebruikt, maar een pen in de vorm van een thermometer, auto, veer, bowling pin enz. heeft niet iedereen en dat vind ik nou juist het leuk. Daarnaast vind ik het ook leuk dat bedrijven steeds weer met een andere pen komen, omdat hun logo is veranderd of omdat 2 bedrijven 1 worden. Als 1 van die bedrijven ophoudt met bestaan heb ik nog steeds een pen van ze en dat maakt die pen dan weer bijzonder, misschien ben ik wel de enige die er nog een heeft. Een van de bedrijven die ik extra leuk vind om te sparen is de Rabobank, van hun alleen heb ik al bijna 2000 verschillende pennen met een hele hoge diversiteit. 

 

Ik ben begonnen met het sparen van reclame pennen toen ik een jaar of 12 was. Al gauw bleek dat als ik bij bedrijven om relatiegeschenken vroeg ik in 90% van de gevallen wel 1 of meerdere pennen kreeg en kwam ik met vele mooie pennen weer thuis.

Toen ik naar de middelbare school in Zwolle ging moest ik vanuit Lemelerveld elke dag 20 km heen en terug fietsen. Ik fietste dan over het industrieterrein en ik kon het natuurlijk niet laten om bij de bedrijven waar ik langs kwam een pen te vragen. Dit werkte zo goed dat ik van school spijbelde om de bij rest van de bedrijven op het industrieterrein pennen te scoren. (pssst.. niet tegen mijn ouders vertellen) 

Samen met een foto die ik van mijn verzameling had gemaakt, liep ik bij elk bedrijf naar binnen en vroeg of ze voor mij pennen hadden. Ik moest het alleen wel verspreiden over een aantal weken want ik had alleen mijn jaszakken en die waren al snel vol. Thuis gekomen ging ik elke pen registreren, in het begin schreef ik het op later zette ik ze in dbase3+ op de computer. Later kon dat niet meer omdat ik op mijn nieuwe computer geen dbase3+ meer kon draaien en alle diskette's die ik gebruikte om het allemaal op te slaan dus wel kon weggooien. Jammer genoeg leerde ik later pas dat je deze bestanden kon overzetten naar excel, maar toen was ik al opnieuw begonnen.

Toen ik ergens in de 20 was verhuisde ik voor mijn werk bij Megapool naar Hengelo. Daar woonde ik in een flatje in de binnenstad boven een winkelpand. ( eerst Megapool en Later de Blokker ) In 2006 brak helaas in de Blokkerwinkel onder de appartementen brand uit en jammer genoeg spreidde die uit naar de appartementen erboven. Gelukkig ben ik daar goed bij weggekomen maar ik was wel alles kwijt. Ook mijn verzameling pennen die toen ergens rond de 10.000 stuks lag. Na deze gebeurtenis ben ik even gestopt met verzamelen maar de tik is gebleven en ongemerkt nam ik toch overal waar ik kwam pennen mee naar huis. Toen ik een aantal jaren later eens rondkeek, bleek dat ik er toch alweer een duizendje of 2 bij elkaar had gesprokkeld.

Vanaf toen ben ik weer actief en serieus gaan sparen en heb al mijn oude contactjes weer eens aangehaald. Het bleek dat er nog maar een paar van mijn vroegere verzamel broeders nog echt pennen spaarden. Dankzij hun en hun dubbele pennen, sprong ik in een paar jaar tijd van een kleine 2000 naar de 10.000 plus. Ik zocht en verzamelde verder en van familie en vrienden kwamen er geregeld pennen binnen.

In 2015 ben ik lid geworden van de PVN. Door op beurzen met mede verzamelaars te ruilen en door verzamelingen van mensen die stopten over te nemen, ging het ineens razend snel en anno 2020 telt mijn verzameling zo'n dikke 200.000 stuks en ik ben nog steeds niet klaar. Om al deze pennen op te bergen gebruik ik op dit moment veelal bananendozen. Ik ben dan ook altijd op zoek naar ladekasten, vitrinekasten, pennendisplays e.d. om ze mooi in op te bergen.

 

Mocht je nu na het lezen van mijn verhaal wat kwijt willen aarzel dan niet en laat een reactie achter. Dat mag ook een vraag zijn een afspraak om te ruilen/ophalen of om me te laten weten wat je van mijn site vind. Ook als je nog ergens een ladekast of iets dergelijks hebt staan waar ik mijn pennen in kwijt kan, aarzel dan niet en laat een berichtje achter. Hieronder heb je de mogelijkheid. 

(het E-mailadres wordt niet getoond bij de reactie en is allen door mij te zien)

 

 

Met vriendelijke groet, Niek Bosch

Reactie plaatsen

Reacties

Willy de Theije
een maand geleden

Ik wil stoppen met het verzamelen van pennen. Heb jij of de vereniging belangstelling dan zijn deze gratis op te halen.

Clemens van Rossum
een maand geleden

Hallo Niek,
Bij mijn spullen heb ik een oude lila bic-pen met een kogelrond dopje bovenop. Ik wil je die graag sturen als je er belangstelling voor hebt. Als je mij terugmailt, heb ik je e-mailadres en kan ik je er een foto van sturen. Dan kun je zien of je die pen graag hebt.
Hartelijke groet,
Clemens

N.E.J. Bakker
2 maanden geleden

Heb nog heel wat pennen die ik wel weg wil geven,ik zelf verzamel nu alles wat met John..F.Kenedy te maken heeft.

D. Schenkel
2 maanden geleden

Ik heb een aantal sigarenkistjes gevuld met pennen. Maar weet niet waar ik ze kwijt kan. Ze zijn gratis aftehalen.

Eduard Raayen
3 maanden geleden

Goedendag,

Mijn naam is Eduard Raayen uit Nunspeet.
Ik ben geen pennen verzamelaar!
Ik verzamel allerlei items van Hotel Ittmann.
Dit hotel heeft gestaan in mijn woonplaats .

Hotel is gestopt in 1978 en afgebroken in 1984.

Kunt u me helpen aan een pen van Hotel Ittmann?
Of iemand die dat in zijn bezit zou kunnen hebben?

Vriendelijke groet Eduard Raayen

vriend
3 maanden geleden

wij hebben nog wel enkele pennen met reclame, interesse laat het ons even weten.
groet sjaak

Peter
3 maanden geleden

Hallo Niek,
Ik heb nog een stuk of 10 reclame pennen, in doosje, van diverse merken als Pelikan en Parker. Als je interesse hebt dan stuur ik ze je toe.
Groeten,
Peter

Joan Leijenaar
4 maanden geleden

Ik heb nog wat reclame pennen. Als je belangstelling hebt, kan ik je wel een lijstje sturen met de opschrift.
Groetjes Joan

niek bosch
4 maanden geleden

Hallo Joan,

Het email adres is onbekend, ik kan je dus geen antwoord geven via mail.

Saskia
4 maanden geleden

Beste Niek,
Ik heb nog een stapeltje reclamebalpennen; heb je daar interesse in? Ze zijn wel gebruikt, dus de meeste zijn leeg en sommige zijn niet zo mooi meer. Mocht je interesse hebben, ik stuur ze graag op. Zonde om ze weg te gooien!
Groetjes,
Saskia