Waarom pennen hoor ik iedereen vragen,

 

nou vooral de diversiteit vind ik leuk. Een standaard BIC pen kent iedereen en heeft ook iedereen wel eens gebruikt, maar een pen in de vorm van een thermometer, auto, veer, bowling pin enz. heeft niet iedereen en dat vind ik nou juist het leuk. Daarnaast vind ik het ook leuk dat bedrijven steeds weer met een andere pen komen, omdat hun logo is veranderd of omdat 2 bedrijven 1 worden. Als 1 van die bedrijven ophoudt met bestaan heb ik nog steeds een pen van ze en dat maakt die pen dan weer bijzonder, misschien ben ik wel de enige die er nog een heeft. Een van de bedrijven die ik extra leuk vind om te sparen is de Rabobank, van hun alleen heb ik al bijna 2000 verschillende pennen met een hele hoge diversiteit. 

 

Ik ben begonnen met het sparen van reclame pennen toen ik een jaar of 12 was. Al gauw bleek dat als ik bij bedrijven om relatiegeschenken vroeg ik in 90% van de gevallen wel 1 of meerdere pennen kreeg en kwam ik met vele mooie pennen weer thuis.

Toen ik naar de middelbare school in Zwolle ging moest ik vanuit Lemelerveld elke dag 20 km heen en terug fietsen. Ik fietste dan over het industrieterrein en ik kon het natuurlijk niet laten om bij de bedrijven waar ik langs kwam een pen te vragen. Dit werkte zo goed dat ik van school spijbelde om de bij rest van de bedrijven op het industrieterrein pennen te scoren. (pssst.. niet tegen mijn ouders vertellen) 

Samen met een foto die ik van mijn verzameling had gemaakt, liep ik bij elk bedrijf naar binnen en vroeg of ze voor mij pennen hadden. Ik moest het alleen wel verspreiden over een aantal weken want ik had alleen mijn jaszakken en die waren al snel vol. Thuis gekomen ging ik elke pen registreren, in het begin schreef ik het op later zette ik ze in dbase3+ op de computer. Later kon dat niet meer omdat ik op mijn nieuwe computer geen dbase3+ meer kon draaien en alle diskette's die ik gebruikte om het allemaal op te slaan dus wel kon weggooien. Jammer genoeg leerde ik later pas dat je deze bestanden kon overzetten naar excel, maar toen was ik al opnieuw begonnen.

Toen ik ergens in de 20 was verhuisde ik voor mijn werk bij Megapool naar Hengelo. Daar woonde ik in een flatje in de binnenstad boven een winkelpand. ( eerst Megapool en Later de Blokker ) In 2006 brak helaas in de Blokkerwinkel onder de appartementen brand uit en jammer genoeg spreidde die uit naar de appartementen erboven. Gelukkig ben ik daar goed bij weggekomen maar ik was wel alles kwijt. Ook mijn verzameling pennen die toen ergens rond de 10.000 stuks lag. Na deze gebeurtenis ben ik even gestopt met verzamelen maar de tik is gebleven en ongemerkt nam ik toch overal waar ik kwam pennen mee naar huis. Toen ik een aantal jaren later eens rondkeek, bleek dat ik er toch alweer een duizendje of 2 bij elkaar had gesprokkeld.

Vanaf toen ben ik weer actief en serieus gaan sparen en heb al mijn oude contactjes weer eens aangehaald. Het bleek dat er nog maar een paar van mijn vroegere verzamel broeders nog echt pennen spaarden. Dankzij hun en hun dubbele pennen, sprong ik in een paar jaar tijd van een kleine 2000 naar de 10.000 plus. Ik zocht en verzamelde verder en van familie en vrienden kwamen er geregeld pennen binnen.

In 2015 ben ik lid geworden van de PVN. Door op beurzen met mede verzamelaars te ruilen en door verzamelingen van mensen die stopten over te nemen, ging het ineens razend snel en anno 2020 telt mijn verzameling zo'n dikke 250.000 stuks en ik ben nog steeds niet klaar. Om al deze pennen op te bergen gebruik ik op dit moment veelal bananendozen. Ik ben dan ook altijd op zoek naar ladekasten, vitrinekasten, pennendisplays e.d. om ze mooi in op te bergen.

 

Mocht je nu na het lezen van mijn verhaal wat kwijt willen aarzel dan niet en laat een reactie achter. Dat mag ook een vraag zijn een afspraak om te ruilen/ophalen of om me te laten weten wat je van mijn site vind. Ook als je nog ergens een ladekast of iets dergelijks hebt staan waar ik mijn pennen in kwijt kan, aarzel dan niet en laat een berichtje achter. Hieronder heb je de mogelijkheid. 

(het E-mailadres wordt niet getoond bij de reactie en is allen door mij te zien)

 

 

Met vriendelijke groet, Niek Bosch

Reactie plaatsen

Reacties

Alie de vries
2 maanden geleden

Beste Niek ik heb de verzameling pennen van mijn vader jaren terug mee genomen maar ik doe er niets mee Er zit ook een kastje bij waar ze in hangen Als je er belang bij hebt mag je ze hebben Vr groet Alie

Ina Spaans-Eilander
3 maanden geleden

Beste Niek, ik heb 24 reclamepennen die ik graag kwijt wil. Als u ze wilt hebben mag ik dan uw adres. Dan kan ik ze zo spoedig mogelijk opsturen.
Vriendelijke groet,
Ina Eilander. spaans-eilander@quicknet.nl

Hans Rossenaar
5 maanden geleden

Beste Niek

Ik heb een verzameling reclamepennen waar ik van af wil. Hij bestaat uit ongeveer 50.000 stuks. Koop jij ook verzamelingen op?

Met vriendelijke groet,

Hans Rossenaar
Purmerend

Ronald
6 maanden geleden

Hallo Niek,

Leuke site waaruit de passie voor het onderwerp af te lezen valt. Ik ben op zoek naar een pen van de autodealer Ophorst & Kammerman uit de jaren zeventig/tachtig. Mocht je die (dubbel) hebben dan hoor ik graag van je. Veel verzamelplezier nog.

DANIEL DORCHAIN
6 maanden geleden

Hallo Niek, WIj zijn een relatiegeschenken groothandel en hebben een dikke tas met meer dan 100 stuks luxe pennen (ongebruikt). Cross, Waterman, Parker, Balmain, Pelikan etc.. Heb jij wellicht interesse of heb jij anders informatie over een beurs waar de pennenhandelaars/verzamelaars zijn,zodat wij kunnen kijken of wij hier een mogelijke koper kunnen vinden ??